Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем скорости 145-1.6 боксер

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• проблем скорости 145-1.6 боксер

колеги помагаите ! колата е 145 1.6 боксер.. до днес всичко си беше добре... карах си колата няма ядове... спрях за малко качвам се и кжо да вида... лоста за скоростите леко исместен в дясно.... 1 ва стои се едно съм на 3-та и така се редуват скоростите... по принцип нищо толкова притеснително, но 5 -та и задна скорост.... изчезнаха... няма ги... карам до 4-та вси4ки скорости си влизат екстра но 5-та и задна няма... някакви идеи??? до колкото си спомням съм на жила отдоло на скоростите данеби да се е откачило некое... а канали немаме .. зариха ги .... и пусто спортно окачване не мога да се завра отдоло...

И моята беше така.
    Не се плаши.

---------- Post added at 15:37 ---------- Previous post was at 15:30 ----------

Махаш пластнасата м/у седалкита и ще видиш в основата на скоростния лост една планка, която се е откачила от корпуса има четири гайки които я крепят тая планка. Затягаш ги здраво и гас.
    След като го направих разбрах, че може да се извади само маншона на скоростния лост(цялата пластмаса бая трудно излиза) няма как да ти го опиша.
    146 1.3 боксер 1996г.
    156 SW 1.9 JTD 8V 2002

Comment

колега свалих я пластмасата с малко зор ... но отдолу имам въздухоотвод за духалката дето ми за задните пасажери.... ивидях само 2 от болтовете на нещо като планка... но са си стегнати яко... маи нее от това... за съжаление голямо мое...

Comment

Извинявай, ама има и един гумен маншон под пластмасата в основата на лоста, той се маха и под него.
        Ако си го махнал и него и планката си е на място не зная от какво е дано не излеза много скъп ремонта.
        146 1.3 боксер 1996г.
        156 SW 1.9 JTD 8V 2002

Comment

мерси колега ... но не беше от това ... качих колата и на канал и жилата до колкото видях са здрави... но като разгобих кожита там по скоростния лост, видях че от долу на ябълката в основата на лоста е счупена пластмасовата стулка... дали може от това да е целия проблем ???? и чак па лоста да се измести ????

Comment

---
            Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 21:39.
            Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/searc...earchid=763245
              146 1.3 боксер 1996г.
              156 SW 1.9 JTD 8V 2002

Comment

...

Колеги незнам дали е тук мястото но и аз имам проблем със скоростите (145 1.6 boxer) , но моя проблем е 4е лоста се движи много трудно, дали е от жилата... отварял съм от към купето и го пръсках със WD малко подобрение имаше но за кратко и пак е сущото ..... мерси !
                Alfa Romeo 145 1.6 Boxer

Comment

колеги погледнах втулката ( свалих я ) ... и нее от нея рпоблема... сичко се е изместило надесно.... давайте предложения помагайте

Comment

ами направи една снимка и пробвай така както е без маншона да включиш 5-та и гледай къде отива лоста и какво става.

---------- Post added at 09:59 ---------- Previous post was at 09:51 ----------

Първоначално публикувано от George. Покажи съобщение
                    Колеги незнам дали е тук мястото но и аз имам проблем със скоростите (145 1.6 boxer) , но моя проблем е 4е лоста се движи много трудно, дали е от жилата... отварял съм от към купето и го пръсках със WD малко подобрение имаше но за кратко и пак е сущото ..... мерси !
                    колега, като покараш 10-тина километра по-добре ли влизат скоростите.ако е така ,направо си провери маслото на скоростната.
                    точка

Comment

проблема е в скоростите,а не в лоставътре има една шпилка с пружина,която връща лоста-вероятно е счупена,аз го имах този проблем на мойта.лошото е че трябва да се сваля кутията
                      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

лоста стои в свободно положение изместен на дясно... се едно съм го бътна да екарам 5-та или задна... не може да доиде на местото си.. бутам го но не иска ... като вкарам 1-ва се едно съм на 3-та (така стои лоста) ..... и повече на ляво не иска... свалих маншона и като тръгна да вкарвам 5-та или задна, не може, защото няма на къде вече лоста да се измести нядясно... има там 1 малка щанга която опира вече в ламарината дето е около лоста.... имам чувството че ако набарам гаргите и я искрива тая ламарина 6е влезнат 5-та и задна... ама неее тва решението...

Comment

Working...
                        X